У Франції пройшов марш «за життя»
  • Втр, 27/01/2015 - 12:47

25 січня вулицями Парижу пройшов 10-ий, щорічний марш «за життя». У ньому взяло участь понад 45 тисяч французів. Це більше ніж торік, і, як зазначають організатори ходи, їх число впродовж останніх 10-ти років постійно зростає, що свідчить про пробудження совісті Франції.

Перша частина ходи мала покаянний характер. В пам'ять про події 1975 року, коли у наслідок легалізації абортів, у Франції, були вбиті в утробі матері 9 000 000 дітей, учасники маршу «за життя» провели хвилину мовчання та запустили в повітря чорні кулі. Джулі Грациані, прес-секретар Маршу, розповіла про те, як вона стала борцем за життя ненароджених дітей. «Це сталося після того, як я ознайомилася з реаліями так званих «пізніх абортів». Я вирішила, що я не буду миритися з тим, щоб в нашій країні відбувалися такі речі», – сказала Грациані.

Цьогорічний марш «за життя» пройшов також як протест проти проекту уряду легалізувати евтаназію. «Любити означає не вбивати», «Після немовлят дійшла черга до найстарших?» – це лише деякі з лозунгів, які можна було вчора побачити на вулицях Парижу.