У Франції все частішими стають випадки осквернення храмів
  • Чтв, 23/05/2019 - 15:42

У Франції зростає кількість випадків осквернення католицьких місць культу. Лише в дієцезії Пуатьє впродовж останніх трьох місяців відбулось кільканадцять проникнень в храми. У кожному з цих випадків ціллю нападу був табернакулюм і осквернення Пресвятих Тайн.

За словами місцевого Архиєпископа, подібного в історії цієї країни не було. І тепер такі випадки стають все частішими. Переслідуванням такі випадки не назвеш – додає Архиєпископ Паскаль Вінтцер, - але осквернення Пресвятих Дарів є особливим болем для священиків і вірних.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за випадки осквернення, ані не відомі мотиви їх проведення. Архиєпископ не виключає, що таким чином хтось прагне стерти християнську присутність.

«Я б не хотів, щоб в результаті таких проникнень позачиняли церкви, бо це призведе до стирання християнської присутності. Тоді, коли храми відчинені, багато людей охоче відвідують їх, і не лише християни. Для цього є різні причини. Хтось з естетичних причин, хтось шукає в храмі тишу, бо там простіше зосередитись… Слід обдумати вихід з такої ситуації загрози… Якщо храмом не користуються регулярно, то можна роздумати над тим, щоб забрати з нього Пресвяті Дари, аніж повністю зачиняти його», - наводить слова Архиєпископа Вінтцера wiara.pl.