У Франції заборонили вебсайти, які відкрито не заявляють свою pro-life позицію
  • Пон, 20/02/2017 - 10:08

У Франції вступив в дію новий закон, відповідно до якого вебсайти, що мають намір переконати жінок не робити аборт, не можуть це робити, якщо відкрито не заявляють свою pro-life позицію.

Новий закон прийняла в четвер ввечері Національна Асамблея, що має соціалістичну більшість.

Нововведений злочин карається ув’язненням терміном 2 роки або штрафом в 30 тисяч євро.

Лауренс Россіньйол, міністр з прав жінок, зазначила, що pro-life активісти мають свободу озвучувати своє протиставлення абортам, але «за умови, що вони відкрито заявляють ким вони є, чим займаються і чого хочуть», – повідомляє Catholic Herald.

Французьке законодавство вже забороняє pro-life активістам проводити демонстрації поруч з абортативними клініками. Прихильники нового закону аргументують свою позицію тим, що pro-life тактика перейшла в сферу онлайн і її слід зупинити.

Архиєпископ Джордж Понтьє з Марселю, президент Конференції єпископів Франції, раніше скерував листа до президента Франсуа Олланда, в якому висловив стурбованість новим законом. Архиєпископ Понтьє закликав пана Олланда не дозволити прийняття цього закону, який є «серйозним порушенням демократичних принципів».

В кінці січня десятки тисяч французів вийшли на вулиці Парижу, щоб висловити свій протест проти цього закону. Їх основним гаслом було: «У захисті слабких – справжня сила». За словами організаторів, у протесті взяло участь близько 50 тисяч осіб.