У Франції зростає обурення з приводу відмови мерам у праві на спротив совісті щодо реєстрації гомо-союзів
  • Пон, 21/10/2013 - 11:09

У Франції зростає протест після рішення Конституційного суду, який не визнав право мерів на спротив совісті в укладенні так званих одностатевих "шлюбів". Мерів будуть оскаржувати в Трибуналі з прав людини. Цього разу вони мають чітку підтримку більшості суспільства. Планують також наступні громадські протести, – каже Тугдуаль Дервіль, прес-секретар руху «Manif pour Tous», який організував у Парижі понад мільйонні маніфестації проти так званих гомо-"шлюбів".

 «Совість мусить переважати над законом, – розповів «Радіо Ватикану» Тугдуаль Дервіль. – До того ж, мер не є звичайним цивільним службовцем. Це людина, обрана суспільством за її світогляд, програму, віру, переконання. І президент Олланд мав рацію, коли торік 20 листопада заявив, що новий закон поширюватиметься на всіх, але з повагою до їхньої свободи совісті. Проте Олланд забув про ці слова вже наступного дня, коли перебував під тиском гомосексуального лоббі. Бачимо, що це дуже делікатне питання. Якщо змусити представників громадськості в цих обставинах відмовлятися від своєї совісті, то поступово це треба робити і з представниками інших сфер, які мають клаузулу совісті, наприклад, з журналістами. Варто пам'ятати, що мери перебувають у дуже складній ситуації. Їм загрожує позбавлення волі та штраф у розмірі 75 000 євро. Не це не можна згодитися. Не можна позбавляти когось свободи совісті, свободи слова в таких інтимних і глибоких питаннях.

В інтерв'ю «Радіо Ватикану» Тугдуаль Дервіль сказав, що законодавцям тут не залежить на практичних міркуваннях. Гомо-"шлюби" виникають дуже рідко. Пошук заступника мера чи префекта не є великою проблемою. У цьому випадку, очевидно, йдеться про ламання совісті.

Нагадаємо, що

За матеріалами: pl.radiovaticana.va