У Франківську відбувся концерт пісень з дійства „Святий з Вадовіц – Йоан Павло II” поєднаний з презентацією виставки
  • Пон, 22/10/2018 - 12:20

У п’ятницю, 19 жовтня, в Івано-Франківській філармонії відбувся безкоштовний концерт пісень з дійства “Святий з Вадовіц – Йоан Павло II” поєднаний з презентацією виставки “Кароль Войтила – Святий Йоан Павло ІІ”.

Захід відбувся з нагоди 40-ї річниці вибору Кароля Войтили на Папу Римського та 100-ліття відновлення Незалежності Польщі Фундація „Pełni Kultury” з Кракова і Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську провели цей концерт.

Захід розпочався з привітальних промов Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Владики Володимира Війтишина та представника Римсько-Католицької Церкви о. Казимира Галімурки. Також з привітальною промовою виступив і Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.

"Нашим наміром, як організаторів події є розвиток великого потенціалу віри та любові, які поширював Йоан Павло ІІ. Папа-слов’янин „руйнував мури” та „будував мости”, прагнув „відновлення земл батьківщини” і мріяв про „нову весну віри та соціального розвитку” в близькій Його серцю Центрально-Східній Європі. Міжрелігійний і екуменічний діалог – це суттєве послання понтифікату Святого Йоана Павла ІІ, який втілюючи в життя рішення ІІ Ватиканського Собору, прагнув до автентичного і щирого порозуміння", - кажуть організатори.

Для іванофранківців та гостей міста виступали: Радослав Кшижовскі, Анджей Лямперт, Матеуш Наґурскі, Лідія Ольшак, Юстина Реченєді, Йоанна Смайдор, Mаґда Стечковска, Пйотр Шевчик, Маґдалєна Василік, Ханка Вуйцяк, Рафал Жур. Диригував оркестром Мілош Восько.

Опісля кожен мав можливість переглянути виставку „Кароль Войтила – Святий Йоан Павло ІІ”.