У Гарнізонному храмі помолилися за Героїв, загиблих під Зеленопіллям
  • Птн, 12/07/2019 - 08:51

Сьогодні минають п’яті роковини від атаки поблизу Зеленопілля. Внаслідок обстрілу тоді загинуло 30 військовослужбовців ЗСУ та шість прикордонників, серед них полковник Ігор Момот.

Пам’ять загиблих молитовно вшанували сьогодні у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові. Була відслужена поминальна Божественна Літургія з панахидою. До спільної молитви долучилися побратими загиблих воїнів, їхні рідні.

Отець Андрій Сіданич звернувся до присутніх і наголосив, що сьогодні ми маємо можливість пережити момент подяки Богові за те, що ми ще є тут, на землі, і можемо славити ім’я кожного з Героїв, попри смуток на серці, коли згадуємо цей день і загиблих з великими болем. І саме тому кожен може нині задуматися, що робити далі. Адже наші Герої у своєму житті зробили максимум. Відтак кожен з нас має відчувати цей поклик до життя, поклик до того, щоб робити кроки, змінювати як себе, так і інших людей.

“Ми маємо далі жити. Ми маємо з певністю йти слідами наших Героїв, які переживають і переживали ці страждання і біль. Сьогодні молимося за них, за це небесне військо, яке справді бореться далі для того, щоби допомагати кожному з нас. Бо ми розуміємо, що перемога дається важко. Але будьмо певні, що той, хто іде в ім’я Отця, завжди переможе”, – підкреслив капелан.

Довідка. 11 липня 2014 року російська реактивна артилерія зі своєї сторони завдала удару по позиціях українських військ під Зеленопіллям Луганської області. Внаслідок обстрілу загинуло 30 військовослужбовців ЗСУ та 6 прикордонників, серед них полковник Ігор Момот. Це було перше безпосереднє масове застосування регулярних військ РФ проти Збройних Сил України! 

velychlviv.com