У Хмельницькому представлять ораторію, присвячену Патріарху Йосифу Сліпому
  • Срд, 20/02/2019 - 13:02

У вівторок, 26 лютого 2019 р.,  у Хмельницькій обласній філармонії відбудеться урочисте відкриття Х Міжнародного фестивалю камерної музики “Хмельницький КамерФест”. В рамках фестивалю відбудеться виконання ораторії “Великого бажайте…”, присвяченої пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого.

Відкриття фестивалю ознаменується виконаннням ораторії Ігора Щербакова «Великого бажайте…» за участі Академічної хорової капели Українського радіо імені Платона Майбороди (художній керівник та головний диригент – заслужена артистка України Юлія Ткач) та Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії під орудою народного артиста України Володимира Шейка (м.Київ). Бас та читець: соліст Національної опери України Олександр Бойко.

У програмі – духовне слово високопреосвященного владики Василія (Семенюка), митрополита та архиєпископа Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, адміністратора Кам’нець-Подільської єпархії; перше виконання ораторії Ігора Щербакова «Великого бажайте…»; ораторія для читця, баса, мішаного хору та симфонічного оркестру на  тексти «Заповіту» Патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти. Автор ідеї та лібрето Михайло Перун.

“За своїм змістом – це філософська ораторія, яка представляє духовно-світоглядне бачення Патріарха Йосифа: що означає сьогодні - йти за Христом, що означає - служіння в покликанні, що означає - страждати за Христа і з Христом. Все те разом, що будує собор живих українських душ” – зазначає о.Марко Ярослав Семеген, співорганізатор проекту, Президент Релігійного товариства “Свята Софія” (Рим).

Даний захід присвячується 35-тій річниці відходу у вічність Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого та 50-річчю освячення Прокатедрального cобору Святої Софії у Римі.

Концерт проводиться за підтримки Релігійного товариства "Свята Софія" (Рим), Камянець-Подільської єпархії  УГКЦ, Хмельницької міської ради, Фундації "Андрей" (Львів).

Початок о 18.30 год.

прес служба Товариства “Свята Софія” (Рим)