У Єгипті ісламський університет Аль-Азхар хоче відновити діалог з Ватиканом
  • Втр, 09/12/2014 - 15:47

Університет Аль-Азхар у Єгипті хоче відновити діалог зі Святим Престолом. Цей найважливіший богословський центр сунітського ісламу готовий зробити це «у будь-який час і без застережень», – сказав заступник великого імама каїрського університету Аббас Шуман. Він заявив, що потрібно тільки домовитися про межі цього діалогу.

Аль-Азхар призупинив діалог зі Святим Престолом 2011 року після того, як  Бенедикт XVI захистив місцеву християнську меншість після кривавого нападу на собор коптів в Олександрії. Тодішній Папа говорив про «стратегії насильства над християнами».

Минулого тижня в університеті Аль-Азхар відбулася міжнародна конференція на тему екстремізму і тероризму. Її кінцеве повідомлення однозначно стверджує, що «напади на християн і послідовників інших релігій є зрадою автентичного вчення ісламу». Раніше великий імам цього університету рішуче засудив «варварські злочини», скоєні під виглядом «священної релігії» в Іраку і Сирії. Це було безпрецедентним осудом, тому що вперше такий впливовий ісламський університет чітко стверджує, що теорії, які використовують терористи для виправдання свого насилля Кораном, є спотворенням істинного ісламу.