У Європі відбувається «антихристиянська революція», вважає французький історик
  • Чтв, 11/07/2013 - 14:58

Роберто де Маттеї заявив про це у статті «Християнофобія: антихристиянська революція, що стала потрясінням для світу»

Католицький мислитель та історик Роберто де Маттеї опублікував у Correspondance Européenne (n ° 269) статтю «Християнофобія: антихристиянська революція, що стала потрясінням для світу», яка систематизує найбільш повну аналітику з цього питання.

Маттеї стверджує, що в різних частинах світу продовжує зростати кількість інцидентів, пов'язаних з порушенням прав християн. На Близькому Сході, в Африці та Азії систематично здійснюють напади на християн.

27 травня в Женеві постійний спостерігач Ватикану при ООН Архиєпископ Сільвано Томазі, виступаючи перед Радою з прав людини, привів незаперечні докази того, що кожного року понад 100 тис. християн стають жертвами насильства.

Австрійська дослідниця Гудрун Куглер у доповіді про дискримінацію християн, представленій 23 травня в Тирані на конференції ОБСЄ, продемонструвала приклади обмеження свободи віросповідання християн, кількість яких помітно зросла у Європі.

У статті, опублікованій 2 червня в «Корр'єре делла Сера», журналіст Ернесто Галлі делла Лоджія характеризує сучасну ситуацію в європейському суспільстві як «антирелігійну революцію», «революцію в менталітеті та колективній моралі, що знаменує розрив з минулим». На думку делла Лоджія, ця «революція» вражає релігійний фактор як такий. Оскільки в Європі історично закріпилося християнство, зростає тиск саме на християн.

Стаття Роберто де Маттеї рясніє прикладами випадків дискримінації, які демонструють як антихристиянський настрій у суспільстві, так і антихристиянські дії влади в різних країнах світу.

Згадуючи про 1700-літній ювілей Міланського едикту, автор уточнює, що християни не мають наміру нікому нав'язувати свою віру. Вони прагнуть захистити право вільно сповідувати свою релігію, користуючись для цього прийнятими в суспільстві юридичними нормами.

За матеріалами: www.sedmitza.ru