У Каліфорнії заборонили відправляти Літургії в храмах
  • Пон, 20/07/2020 - 14:12

Каліфорнійська архидієцезія Лос Анджелесу вирішила запровадити заборону відправляти Літургії у закритих приміщеннях. Служби Божі можна відправляти лише на відкритому просторі.

Таке рішення пов’язане із поширенням коронавірусу на захід США і швидким зростом кількості заражених Covid-19 у Каліфорнії. За офіційними даними, кількість заражених у цьому найбільш численному і найбагатшому американському штаті наближається до 10 тисяч осіб.

В офіційній заяві архидієцезії йдеться про те, що «богослужіння тепер будуть відбуватись в парках та на відкритих територіях поруч із храмами. Можлива також відправа Літургій на церковних подвір’ях там, де такі є». Таке розпорядження також стосується відправи обрядів шлюбу і хрестин.

«Усі парафіяни і гості наших храмів повинні носити маски і дотримуватись відповідної соціальної дистанції, навіть назовні», - йдеться у заяві.

Архидієцезія також заохочує оточити турботою і опікою старших і хворих осіб, яких в ці дні слід забезпечити необхідними для життя засобами.

Подібна ситуація складається в м. Тусон, Аризона. Місцевий єпископ також прийняв рішення зачинити храми і залишив можливість відправляти богослужіння виключно під відкритим небом.