У Камеруні ісламісти з «Боко Харам» перерізали горло трьом католикам
  • Птн, 05/09/2014 - 20:05

Звіряче вбивство скоєно в католицькому храмі селища Ассігассія Яунде. В Камеруні ісламісти нігерійської секти «Боко Харам» перерізали горло трьом католикам. Про катастрофічний стан християн на територіях, зайнятих ісламістами, повідомляє портал «Catholic World News» з посиланням на прес-центр Верховного секретаріату ООН у справах біженців.

Експерти зазначають, що тактика джихадистів змінюється. Якщо раніше вони викрадали християн, щоб надалі вимагати за них викуп або продати, то тепер християн просто одразу вбивають.

За даними комітету у справах біженців при ООН, 1700 камерунців залишили свої будинки на кордоні з Нігерією і втекли в центр країни, рятуючись від нападів джихадистів минулого тижня. Понад 10 тис. нігерійців за той же період перейшли кордон з Камеруном. Трохи раніше Камерун став домівкою для 39 тис. біженців з Нігерії, а ще 50 тис. переховуються від насильства в Нігері. За час активації діяльності джихадистів в Нігерії налічується 645 тис. осіб, які мігрували у середину країни.