У «Карітасі» Коломийсько-Чернівецької єпархії зібрали 16 тис. грн на лікування дитини
  • Чтв, 11/07/2013 - 13:48

Близько двох місяців у «Карітасі» Коломийсько-Чернівецької єпархії реалізовується проект «Врятуймо добру людину», заснований Фундацією імені князів-благодійників Острозьких у рамках програми «Банк добрих справ», ініційованої АБ «Укргазбанк». Перші результати проекту не примусили на себе чекати!

В Україні дуже гостро стоїть проблема збору коштів на невідкладну медичну допомогу для вирішення проблем зі здоров’ям. Держава не здатна забезпечити навіть мінімальну фінансову підтримку для термінових хірургічних операцій за кордоном, лікування та реабілітацію для хворих.

Сім’ї, у яких є важкохворі, переважно належать до малозабезпечених верств населення і не в змозі самостійно зібрати потрібну суму на операцію чи лікування. Людям трапляються на шляху багато «підводних каменів». Через непоінформованість під час збору доброчинних коштів через банківські рахунки, в потребуючих часто виникають правові конфлікти з податковими органами.

Крім того, існує фактор, який перешкоджає ефективному та швидкому збору коштів, - це фактор недовіри. Через численних шахраїв люди часто не знають, чи вірити людині, яка збирає кошти, чи ні. Вся діяльність «Карітасу» та інших партнерів проекту - прозора та зрозуміла. «Карітас» має багатолітню практику допомоги мешканцям Прикарпаття і прекрасно розуміє, які труднощі можна мати під час термінового збору коштів.

Благодійний фонд «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії став місцем, куди звертаються за допомогою кожен, хто потребує матеріальної та моральної допомоги. Разом із волонтерами та родичами важкохворих працівники «Карітасу» проводять благодійні вуличні акції, кампанії «від дверей до дверей». Кошти збираються також у скриньках, встановлених у торгівельних мережах, церквах та громадських установах.

За короткий час вдалося допомогти важкохворій дитині - 4-річному Олегові Андріїшину. Вже півтора роки маленький Олежик бореться зі своєю хворобою. У 2011 році лікарі поставили діагноз: муковісцидоз з панкреатичною недостатністю (кишково-легенева форма). Йому необхідна термінова операція, яка коштує 16 тис. грн.

Василь Саманів, координатор проекту «Врятуймо добру людину», каже, що такого результату вдалося досягти завдяки допомозі численних волонтерів та небайдужих людей, які жертвували кошти. «Я переконаний, що цей проект допоможе багатьом людям одержати шанс на щасливе здорове майбутнє, – наголосив п. Василь. – Перший успіх дав нам віру в те, що швидко збирати великі суми на лікування людей, - можливо. Надалі ми намагатимемося допомогти максимуму потребуючих хворих».

Зараз «Карітас» працює над збором коштів для 19-річного Романа Луцка. Це веселий, життєрадісний хлопець, який цікавиться музикою, любить писати пісні та вірші. У майбутньому хотів би, щоби всі охочі почули їх. Йому лікарі поставили невтішний діагноз: кератоконус, складний міопічний астигматизм обох очей, рефракційна амбліопія середньої степені правого ока. Причини хвороби не відомі навіть для лікарів. І звідки вона появилась у Романа - також не відомо. Це сталось приблизно 2 роки тому і вже відтоді хлопець бореться з хворобою. Йому потрібна операція із пересадки роговиці (кератопластика), яку робитимуть у Білорусії, у клініці MedTravelBelarus, оскільки в Україні таких операцій не роблять.

Щоби хлопець знову зміг добре бачити, на операцію потрібно 25 тис. грн. На цей момент вже зібрано 11 368,00 грн. Кожен, хто бажає допомогти, може легко це зробити, перерахувавши кошти на благодійний рахунок «Карітасу».

Одержувач: БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»

ЄДРПОУ 26054921,

р/р 26006188790,

МФО 320478 в АБ «Укргазбанку»

Призначення платежу: благодійна допомога.

А також можна перерахувати кошти через сайт: http://bankdobryhsprav.com.ua. Потрібно лише обрати людину, якій Ви хочете помогти.

Прес-служба БФ «Карітас» Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

Джерело: www.ugcc.org.ua