У катедрі святого Володимира Великого в Парижі попрощалися з парохом, який служив у цьому храмі понад двадцять років
  • Пон, 30/09/2019 - 15:22

У неділю, 29 вересня 2019 року, в катедрі святого Володимира Великого у Парижі відбулася подячна Літургія отця Михайла Романюка, якою отець завершив своє довголітнє служіння вірним Паризької катедри і розпочав свою нову місію в паломницькому серці Франції – Люрді.

Разом з отцем Михайлом співслужили отець-прелат Філіп Брізар, о. Роман Остап’юк та о. Ігор Ранця. По закінченню Літургії пролунали подяки та побажання від різних громад, організацій та асоціацій, з якими отець співпрацював і яким допомагав за час свого багатолітнього служіння у Парижі.

Митрофорний протоієрей Михайло Романюк душпастирював у Парижі та розвивав інші парафії у Франції впродовж двадцять одного року. Згадуючи початки своєї місії у Франції, о. Михайло зазначив: «Раз мені сказав пан професор Косик, щось я йому жалівся: «Отче Михайле, ну що ви! Людина є створена на образ і подобу Божу і кожна людина в собі має ту частину Божої могутності. Не бійтеся!» – це мені дало поштовх і сили».

Декретом №19/088 від 18 лютого 2019 року, отця Романюка було призначено адміністратором душпастирства у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Люрд.

Після закінчення Літургії отець Михайло висловив подяку усім, хто були поруч впродовж багатьох років, і передав духовну опіку над парафією отцю Ігорю Ранці.