У Кенії вбили ще одного протестантського пастора
  • Срд, 12/02/2014 - 16:37

У Кенії, ймовірно ісламські екстремісти, вбили протестантського пастора, який займався місіонерською діяльністю недалеко від мечеті, й про погрози, що надходили на його адресу, повідомляв поліцію, пише «Morning Star News».
59-річного Лоуренса Казунгу Каденге, пастора «Glory of God Ministries Church» вбили в Момбасі 2 лютого, недалеко від мечеті Масджіс Муса в районі Мадженго, лідери якої підозрюються у підготовці джихадистів.
Того ж дня влада провела в мечеті обшук, що закінчився масовими безладами і загибеллю мусульманина і поліцейського.
Пастора вбили у будівлі церкви. Свідок чув слова можливих убивць, один з яких вимагав від іншого впевнитися в смерті християнина.
Убивство скоєно за кілька тижнів після заворушень у Момбасі, які спровокували мусульмани у відповідь на вбивство шейха Ібрагіма Омара і 3 його прихильників на дорозі біля Момбаси. Під час заворушень молоді мусульмани з мечеті Масджид Муса з криками «Аллах Акбар» підпалили будівлю Армії Порятунку Церкви в районі Мадженго. Поліції ледве вдалося стримати шаленіючий натовп від нападу на церкву п'ятидесятників у Момбасі. Тоді вбили 4 людей і кількох поранили.
Торік, 19 жовтня, в Момбасі вбили пастора Чарльза Матолі з «Vikwantani Redeemed Gospel Church». Напередодні смерті йому надходили погрози від мусульман тієї ж мечеті.
За матеріалами: sedmitza.ru