У Києві відбулась перша зустріч спільноти «Покоління Любомира»
  • Втр, 25/07/2017 - 14:19

У суботу, 22 липня 2017 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулась Перша зустріч спільноти «Покоління Любомира».

Захід розпочали з молитви, яку в Соборі очолив о. Андрій Боднарук. Звертаючись до присутніх він зазначив: «Сьогодні, так, як і заповів нам Блаженніший Любомир, ми молимося та працюємо. Молімось, щоб цим днем ми стали кращими та допомогли в цьому нашим ближнім. Працюємо, щоб зробити свій вклад в навколишнє середовище».

Після Молебну учасники спустились до крипти Собору, де помолились панахиду за упокій Блаженнішого Любомира. В крипті також провели презентацію спільноти «Покоління Любомира». Про ідею створення та подальші плани нової спільноти розповіла координатор Марія Мельникович. Вона наголосила на наступному: «В Бога пустих рук немає. Кожні руки в Нього задіяні. Тож будьмо тими руками, через які Господь робить добрі справи тут на землі».

Окрім цього кожен присутній мав нагоду висловити свої міркування щодо доцільності різних проектів  спільноти. На згадку про це всі учасники отримали серденька зі своїми іменами – символ живого серця спільноти Покоління Любомира.

«Це був чудовий час, де ми могли з одного боку поглибити наші знання про Блаженнішого Любомира, але одночасно познайомитися ближче одне з одним. Субота видалася активною. Помолившись та роззнайомившись ми прибирали територію біля Патріаршого собору Воскресіння Христового», – ділились учасники заходу.

Попрацювавши молодь приступила до відпочинку та пісень під гітару, які виконував о. Ярослав Лукавенко. Зазначимо також, що у приготуванні відпочинку учасникам посприяв Благодійний Фонд «Карітас-Київ». Перед цим вони також домовились про спільну співпрацю у виконуванні добрих діл.

На завершення зустрічі було заповнено картки «Чим я можу вам послужити», в яких учасники поділились своїми вміннями та талантами, щодо служіння ближньому та спільноті в цілому.

«Ми побачили, як багато прекрасного є в кожному з нас, що разом ми сила. Через істини Блаженнішого Любомира та через власну роботу будемо пізнавати, що таке БУТИ ЛЮДИНОЮ. Дякуємо всім, хто долучився та був з нами цього вікенду! Маємо гарні спогади та досвід. Напевно багатьох із нас цей день надихнув до того, щоб ділитися Божою любов’ю з іншими. Об’єднуймося, творімо діла милосердя разом! Молімось та працюймо. Гуртуймося!», – зазначила Марія, координатор спільноти «Покоління Любомра»

Прес-служба Київської архиєпархії

Джерело: Прес-служба спільноти “Покоління Любомира”