У Києві відбулася пресконференція “Сім’я – серце України”
  • Срд, 29/05/2019 - 14:32

Сьогодні в інституті Горшеніна відбулася прес-конференція “Сім’я – серце України” за участю представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВЦіРО) з нагоди проведення в Києві 8 червня 2019 року Всеукраїнської ходи на захист прав дітей і сімей.

Серед учасників прес-конференції був Митрофорний Протоєрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків в Україні, Української Греко-Католицької Церкви. У своєму слові о. Олекса зазначив, що Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій укотре заявила, що не підтримує ратифікацію в Україні Стамбульської конвенції (Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашнього насильства): «Рада церков послідовно виступає проти того, щоб в Україні була ратифікована Стамбульська конвенція, яка передбачає впровадження гендерних постулатів у правове поле. Ми будемо робити все для того, щоб цього не допустити», – заявив представник УГКЦ. Водночас священик зазначив, що Рада церков виступає проти сімейного насильства і за рівність чоловіків і жінок.

Також учасниками конференції були такі представники релігійних організацій; Владика Віталій Кривицький, голова ВРЦіРО, єпископ Києво-Житомирської єпархії, Римсько-Католицької Церкви в Україні; Владика Євстратій (Зоря) – заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків в Україні, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, Православної Церкви України; Рустам Гафурі, шейх, заступник Муфтія України, Духовне управління мусульман України; Анатолій Козачок, пeрший заступник старшого єпископа Української Цeркви Християн Віри Євангeльської.

Під час прескоференції зокрема обговорювались наступні питання:

– Роль сім’ї в сучасному суспільстві. Якою має бути державна сімейна політика і чим можуть допомогти церкви і релігійні організації?

– Що і кому потрібно робити, щоб подолати такі проблеми, як зростання числа розлучень, насильства в сім’ї, заохочення абортів і сурогатного материнства.

– Які небезпеки для сім’ї криються в гендерній ідеології?

– Мета проведення щорічної Всеукраїнської Іди на захист прав дітей і сімей. Як відбуватиметься хода 8 червня 2019 року.

Фото Інституту Горшеніна

Прес-служба Київської Архиєпархії