У Києві відбулася Всеукраїнська хода на захист прав дітей і сімей
  • Нед, 09/06/2019 - 11:49

У суботу, 8 червня, в Києві четвертий рік поспіль проходила Всеукраїнська Хода на захист прав дітей та сімей. Акція проводиться за ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

"Перш за все  показати красу сім'ї, що сім'я - це щось прекрасне, що це шедевр Бога. І ми хочемо відстоювати права сім'ї, хочемо, щоби Україна була побудована на міцному ґрунті. Тому гасло цьогорічної ходи "Сім'я - серце України" – про мету ходи розповів отець Роман Лаба OSPPE, координатор Всеукраїнської ходи за права дітей та сімей.

Організатори акції вважають, що сімейна політика – повинна стати однією з найактуальніших питань для українського суспільства. Адже в результаті незахищеності сім'ї та дітей маємо надто серйозні проблеми, а саме: домашнє насильство, збільшення розлучень, заохочення до абортів, законодавче просування гендерної ідеології.


Всеукраїнська хода розпочиналась святковим концертом, що проходив у парку імені Тараса Шевченка. Опісля  концерту,  учасники заходу на чолі з главами Церков і релігійних організацій вирушили до площі Конституції.


Особливістю  цьогорічної ходи є те, що у ній чисельно взяли участь представники з різних регіонів України, а також гості з-за кордону.  Щоб взяти участь у ході, до Києва прибула група дітей зі Сходу України - з лінії розмежування бойових дій. 
Духовний марш супроводжувався виступами, тематичними гаслами та піснями на сімейну тематику.  
 
              Всеукраїнська хода  - це не тільки маніфестація цінностей сім'ї. Організатори та учасники акції пропонують владі конкретні розв'язки певних викликів та проблем, перед якими постало українське суспільство.


"Сприяння соціальної допомоги сім'ям, зокрема багатодітним сім'ям. Також ми боремося за життя, тобто проти абортивної індустрії. Ми рішуче відкидаємо гендерну ідеологію і не погоджуємося, щоб вона просувалася на державному рівні, з державного бюджету" -  розповів отець Роман Лаба OSPPE, координатор Всеукраїнської ходи за права дітей та сімей.

Всеукраїнська  хода  -  це зібрання людей, що вболівають за сім'ю. Саме у цих серцях народжувались та пульсують ідеї, які вже зараз інтегруються у життя суспільства.


"Ця хода потрібна для того, щоб люди, які повернуться до дому, щоб вони знали, що є напрямки для їх власної родини, для їх середовища, для освітньої програми в школі. Насправді, є оця дорога руху вперед, є оці ці шляхи, способи вирішення проблем - і тому ми тут сьогодні разом" – розповів єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви, голова Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.


Опісля  відбулись урочистості, під час  яких були вручені заохочувальні нагороди сім'ям, а також про сімейним активістам. Також були поставлені акценти щодо співпраці Церков та влади. Всеукраїнська акція завершилась святковим концертом.

Джерело: КМЦ