У Китаї примушують церкви замінювати зображення Ісуса комуністичними плакатами
  • Чтв, 24/01/2019 - 13:16

Журнал Bitter Winter (тематика релігійної свободи) опублікував статтю про те, як уряд Китаю примушує християн замінювати в церквах зображення Ісуса Христа плакатами із зображенням комуністичних лідерів.

Автори статті розповіли про те, як представники китайської влади обходять міста і вимагають від християн, щоб у церквах і будинках замість картин із зображенням Ісуса красувалися зображення Мао Цзедуна і нинішнього президента Сі Цзіньпіна, а також перетворюють храми в місця розваг, повідомляє Християнський Мегапортал invictory. com з посиланням на Голос Істини і The Christian Post.

Перші повідомлення про ці урядові ініціативи з'явилися ще в 2017 році, хоча деякі християни стверджують, що в декількох провінціях ці переслідування продовжуються і зараз в повному масштабі.

«Якщо в наступний раз, коли прийдемо для перевірки, не побачимо у тебе портрет Мао Цзедуна, то позбавимо тебе допомоги по бідності», - розповів вісімдесятирічний Фей Цонга з провінції Хенань (повіт Сяі), в чий будинок увірвалися урядовці в жовтні 2018 року.

Його дружина також розповіла, що коли він намагався виконати вимогу влади, то впав зі столу і серйозно травмувався.

«Ось  до чого це призводить християн, - поскаржилася жінка. - Уряд змусив мого чоловіка зняти зі стіни зображення Господа Ісуса, і в результаті мій чоловік травмувався».

Урядовці загрожують «самим взятися за справу, якщо християни добровільно не знімуть зі стін церков релігійні зображення».

У Bitter Winter підкреслили, що в повіті Сяі з лютого 2018 року було знищено понад 1 400 християнських символів. У деяких районах (як і в повіті Сяі) взагалі не залишилося жодної християнської символіки, після того як урядові агенти зробили рейди в будинках 279 жителів протягом 15 днів.

Віруючі центральних частин провінції Хенань скаржаться незалежно один від одного також на те, що уряд насильницьким чином перетворює церкви в театри, гральні будинки та інші місця розваг.

Ця директива виходить, очевидно, з урядового документа під назвою «Компіляція Спеціальних Показових Мір», що з'явився в червні 2018 року. У перекладі цього документа, представленому журналом Bitter Winter, вказана його мета: «Для ефективного стримування надмірного поширення християнського руху». Влада вимагає «зосередженої регуляції» місць християнського поклоніння на «приватній території».

Далі документ закликає до прийняття «різних заходів для трансформації, переорієнтації та дослідження унікальних підходів прогресивного перетворення християнських культових місць у фронт боротьби з бідністю в інтересах жителів сіл і для підвищення їх добробуту - в місця відпочинку та підвищення духовного й культурного життя населення».