У Київській міській дитячій клінічній лікарні відбувся Різдвяний фестиваль
  • Втр, 30/01/2018 - 11:00

25  січня 2018 року, у актовій залі Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1, пройшов ІІ Різдвяний фестиваль «Колядуємо разом».

«Минулого року ми вперше провели у цій лікарні такий масштабний захід, – розповідає медичний капелан лікарні о. Віталій Воєца. Цьогоріч бачимо потребу продовження таких різдвяних привітань наших медиків і пацієнтів».

Свято духовної пісні стало чудовим завершенням різдвяного часу для глядачів заходу: медичного колективу лікарні , маленьких пацієнтів та їх батьків.

У фестивалі взяли участь вокальний ансамбль «Аксіос» та вокально–інструментальний ансамбль «METANOYA». Зазначимо, що ці музичні колективи складаються зі семінаристів Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії Української Греко–Католицької Церкви: «Майбутні священики мають чималий досвід виступів на різних духовних заходах як в Україні так і за кордоном, але у дитячій лікарні перед такою поважною аудиторією виступали вперше», – розповідає о. Віталій.

У виконанні ансамблів  акапельно та під супровід сучасних і старовинних музичних інструментів прозвучали майже два десятки різдвяних колядок. Багато творів лунали у власному аранжуванні самих виконавців.

«Приємно зазначити, що ми знаємо багатьох студентів семінарії, розповідає Лариса Григорівна Варнавська, (замісник головного лікаря з питань медсестринства) через те, що вони стараннями о. Віталія, у нас в лікарні проходять пасторально-медичну практику.

«Ці фестивалі робимо для того, додає о. Віталій, щоби усі, хто вимушено через хворобу, чи будучи на роботі перебуває у лікарняних стінах, могли відчути радість свят та насолодитися  чудовою музикою та професійним виконанням».

Нагадаємо, що вже більше десяти років у відділенні хірургії КМДКЛ №1 діє Каплиця «серце служіння у лікарні» Преподобного Агапіта Печерського де і служить священик Української Греко–Католицької Церкви, медичний та військово–медичний капелан о. Віталій Воєца. Така тісна співпраця Української  Греко-Католицької Церкви та КМДКЛ №1 стала можливою завдяки підтримці адміністрації медичного закладу та особисто його головного лікаря Юрія Олександровича Кожари, який  вважає, що священик у лікарні має важливу місію об’єднання, а з тим і глибшого взаєморозуміння між медичним персоналом та пацієнтами.

Прес-служба Київської архиєпархії