У київському патріархаті вважають, що РПЦ виконує функції ідеологічної обслуги Кремля
  • Птн, 14/11/2014 - 19:01

Владика Євстратій Зоря, архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП, голова Інформаційного управління Київської Патріархії, у інтерв’ю чернігівській газеті «Високий Вал» заявив, що московська церква перетворилася на ідеологічну обслугу політичних інтересів РФ.

«Московська церква перетворилася на департамент релігійних справ у російській державній адміністрації і виконує функції ідеологічної обслуги держави і всередині країни, і на зовнішньополітичній арені. Це не має нічого спільного з тим, які завдання повинна виконувати Церква. Тому немає нічого дивного в тому, що не тільки патріарх РПЦ робить такі заяви. В Україні ми бачимо, як митрополит Іонікій у Луганську разом зі священиком Московського патріархату благословляє під час так званої «інаугурації» «главу» «Луганської народної республіки» Плотницького.

На що він його благословляє? На подальшу сепаратистську діяльність і на вбивство українських військових?

А коли священик МП освячує у Луганську терористичні війська і їхню техніку на центральній площі?

А коли різного роду сепаратисти отримують церковні нагороди? Зокрема, протоієрей Сидор на Закарпатті або протоієрей Авдюгін у Луганській області?

Тому ці справи свідчать, що Московський патріархат як структура є не стільки Церквою, скільки допоміжним важелем у провадженні кремлівської політики» - вважає владика Зоря.