У Колумбії обмежили "звуковий супровід" богослужінь
  • Нед, 09/02/2014 - 17:44

Верховний судовий орган Колумбії, Державна рада, ввів обмеження на "шумові прояви", які супроводжують церковні служби, церемонії і процесії, - не більше 70 децибел вдень і не більше 60 децибел вноч

Таке рішення суд виніс за позовом, поданим мешканцями будинків, розташованих поруч з християнською церквою "Жива вода" в Нейві, адміністративному центрі департаменту Уїла. У позові були пред'явлені аналогічні претензії і до  місцевих бару і ресторану, але щодо них питання вирішилося швидко - вони незабаром закрилися.

Як заявив лідер церкви Діас Чаварро, у своєму будинку, що є одночасно і храмом, він збирав лише невеликі групи друзів, з якими вів бесіди на релігійні теми і співав гімни. За твердженнями пастора, під час зустрічей він не користувався ні мікрофонами, ні підсилювачами звуку і жодного разу не отримав попередження від поліції.

Як виправдання священик сказав, що зазвичай у нього збиралися в будні близько 15 осіб і близько 70 - у вихідні, причому всі вони його знайомі та друзі. Тепер його парафіянам доведеться поводитися тихіше, щоб не порушувати вимог судової постанови.

Рішення Держради створило прецедент для всіх інших церков Колумбії. Насамперед, на думку експертів, це торкнеться численних протестантських церков.

За матеріалами www.sedmitza.ru