У Крилосі завершується підготовка до Патріаршої прощі
  • Чтв, 01/08/2019 - 18:21

31 липня 2019 року в селі Крилос на Івано-Франківщині відбувся виїзний оргкомітет із питань підготовки та проведення 3-4 серпня Всеукраїнської патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

У заході взяли участь представники духовенства на чолі з владикою Володимиром Війтишиним, архиєпископом і митрополитом Івано-Франківським, п. Володимир Федорак, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, представники правоохоронних органів, а також відповідальні за організаційно-технічне забезпечення дійства.

Протягом зустрічі було обговорено низку організаційних питань, що стосуються медичного забезпечення, створення належних санітарно-гігієнічних умов для прочан, а також інформаційного забезпечення проведення Патріаршої прощі.

Митрополит Володимир наголосив на основній меті та важливості проведення цієї прощі до Крилоської чудотворної ікони. Архиєрей також підкреслив, що захід має не тільки духовне, а й культурне значення для кожного з прочан.

Додамо, що серед заходів цьогорічної прощі – перегляд документальної стрічки «Ті, що вірні», насичена молитовна програма, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Крім того, відбудуться нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – євангелізаційно-мистецька програма для молоді. Детальніше з програмою можна ознайомитись за ПОСИЛАННЯМ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua