У Лондоні відбудеться зустріч католицьких єпископів східного обряду Європи
  • Птн, 20/10/2017 - 19:18

Від 26 до 29 жовтня 2017 р. в місті Лондоні відбуватиметься щорічна зустріч католицьких єпископів східного обряду, що служать у Європі. Ієрархи зберуться у столиці Великобританії на запрошення владики Гліба Лончини, СУ, який очолює Єпархію Пресвятої Родини з осідком у Лондоні для українців греко-католиків у Великобританії. Спеціальною нагодою для цього стало відзначення 60-річчя від дня заснування Апостольського Екзархату для українців, який Папа Венедикт XVI 2013 року підніс до рангу єпархії.

Щорічний з’їзд, який відбувається за сприяння Ради Єпископських Конференцій Європи, цього разу буде присвячений питанням, пов’язаним із катехизацією та передаванням віри. Зокрема, ієрархам будуть запропоновані такі доповіді, як «Апостольська керигма – звіщення Христових смерті та воскресіння в єпископській катехизі», «Приготування нових “Катехитичних директив” та вклад Східних Католицьких Церков», «Благовіщення, як педагогіка катехизації», «Католицька катехизація у ХХІ сторіччі», «Літургійний рік та містагогія». Програмою також передбачені Архиєрейські Божественні Літургії у Вестмінстерському катедральному соборі та в українській катедрі Пресвятої Родини.

Приблизно півсотні єпископів східного обряду зберуться також для того, аби поглиблювати співпрацю між собою, обмінявшись новинами про життя відповідних Церков, про стосунки між Церквою та громадянським суспільством і з іншими конфесіями. Пригадаємо, що у Європі служать католицькі ієрархи візантійського, вірменського, маронітського та халдейського обряду. Кілька разів такі зустрічі відбувалися в Україні.