У Лондоні відбулася демонстрація на підтримку коптів
  • Птн, 26/04/2013 - 11:42

 У Лондоні відбулася акція проти переслідування коптів у Єгипті. Присутні перед Палатою лордів демонстранти звинуватили єгипетський уряд у відсутності дій щодо захисту християн.

В акції протесту взяли участь коптські священнослужителі, правозахисники, представники «Глобального альянсу меншин». Протестувальники несли плакати з гаслами «Зупиніть убивство християн в Єгипті!», «Припинити безкарність щодо християн!».

Звертаючись до демонстрантів, глава «Coptic United England» Ібрагім Хабіб заявив, що єгипетський режим намагається посилити свою владу через підрив і знищення структур громадянського суспільства. Нова конституція «є ганебним документом і не відображає сподівань єгипетського народу». Хабіб закликав уряди західних держав «припинити підтримку фашистського уряду «Братів-мусульман» і допомогти відродженню нового Єгипту».

Коптський активіст Шераз Хан критикував режим за «байдужість» і «апатичність» щодо проблем коптів. Він засудив президента Мурсі, який не з'явився на церемонію інтронізації нового Коптського патріарха, а відправив замість себе представника.

За матеріалами: sedmitza.ru