У Львівській Митрополії рік віри розпочнеться урочистою академією
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

«Академією "Totus Tuus"  розпочинаємо урочисто Рік віри у Львівській Митрополії Української Греко-Католицької Церкви. У текстах ораторії, яка звучатиме, постають перед нами великі мужі віри та мучеництва нашої Церкви: святий Йосафат Кунцевич, блаженний Николай Чарнецький із 27 мучениками, Митрополит Андрей Шептицький, Патріярх Йосиф Сліпий, тисячі вірних підпільного служіння ХХ століття, зокрема нашої Церкви - як найкращий приклад євангельських чеснот і живої віри» - говорить Архиєпископ і Митрополит Львівський Високопреосвященний владика Ігор.

 

Під патронатом Високопреосвященного Владики Ігоря, Митрополита та Архиєпископа Львівського, 17 листопада о 17.00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, (вул. Театральна 11) відбудеться ораторія Мирослава Волинського для солістів, хору, оркестру та читця на Тексти Івана Павла ІІ та Вірші Анни Волинської "Totus Tuus", (Увесь Твій). Автор ідеї та втілення Михайло Перун.

 

Виконавці:

Хор та оркестр Лауреата національної премії імені Тараса Шевченка, Заслуженої академічної капели України «ТРЕМБІТА»

Дитячий хор "Соломія" Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької

Художній керівник та диригент Оксана Гоба

Солісти: Олеся Бубела (сопрано), Вероніка Посацька (мецо-сопрано), Засл. артист України Володимир Кудовба (тенор),

Засл. артист України Ігор Коцаба (баритон), Ігор Міхневич (бас).

Концертмейстер оркестру – Оксана Потапова

Читець – Заслужений діяч мистецтв України Петро Зозуляк

Продюсинг - серія «Духовна музика України» Фундації «Андрей»

Диригент-постановник  - Микола Кулик

За сприянням Тараса Стецьківа

 

Довідка: Рік віри в Католицькій Церкві

Католицька Церква пропонує Рік віри та нову євангелізацію не для того, щоб ушанувати якусь річницю, але тому, що в цьому дійсно є потреба. На це звернув увагу Папа Бенедикт XVI у проповіді під час Божественної Літургії з нагоди відкриття Року віри, яку він очолив у четвер, 11 жовтня 2012 року, на площі святого Петра в Апостольській столиці. З ним співслужили майже чотириста архиєреїв – кардиналів, отців Синоду, глав Східних Католицьких Церков і президентів Єпископських конференцій.

«Рік віри, який сьогодні розпочинаємо, – зазначив у проповіді Святіший Отець Бенедикт XVI, – послідовно в’яжеться з усім шляхом, яким перейшла Церква протягом останніх 50 років: од Собору, через учення Слуги Божого Павла VI, який проголосив Рік віри 1967 року, аж до Великого ювілею Двотисячоліття, яким блаженний Іван Павло ІІ іще раз указав цілому людству на Ісуса Христа як на єдиного Спасителя – вчора, сьогодні та назавжди».

 

Джерело: ugcc.lviv.ua