У Львівській архиєпархії відбулося освячення духовно-просвітницького осередку праведного митрополита Андрея
  • Птн, 21/08/2015 - 13:45

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час свого пастирського візиту 19 серпня 2015 року до парафії Преображення ГНІХ (с. Скнилів-Березівка, Пустоитівський р-н) звершив Чин благословення та освячення духовно-просвітницького осередку: парку праведного митрополита Андрея та місце під спорудження пам’ятника цьому великому пастиреві Українського народу і Церкви.
 
«Кожен із нас переживав ці моменти, яке надає нам сьогодні це свято Преображення. Кожен відкриває у цих моментах свого життя певні риси, – ми були доброзичливі, щедрі, великодушні. Що це нам говорить? Проте, що ми маємо цю сферу духовного буття, але вона є дуже слабенька, мало розвинута та дуже мало проявляється у нас. Тому Церква закликає нас у сьогоднішній день святкуючи це свято, щоб ми себе преображали. Преображали означає, щоб ми себе перемінювали. І це не є легко і просто. Так, як будь-яка матеріальна річ, яку ми маємо і посідаємо, потребує зусилля, старання і праці, так само потребує цього духовне життя» – наголосив архиєрей у своїй проповіді.
 
Додамо, що владика Венедикт під час пастирських відвідин звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. По завершені парафіяльна спільнота на чолі із парохом о. Василем Білашом висловила слова вдячності єпископу та на згадку про ці відвідини було зроблено спільну світлину.