У Львівській Політехніці презентуватимуть унікальні вироби, виготовлені молодими людьми з особливими потребами
  • Чтв, 01/12/2016 - 09:14

2 грудня у холі IV корпусу НУ «Львівська Політехніка» відбудеться унікальна виставка-продаж виробів, які власноруч виготовили користувачі «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ». Виставка приурочена до Міжнародного дня осіб з інвалідністю, який відзначаємо щороку 3 грудня.

Карітас Львова запрошує на відкриття виставки о 11.30 год., у холі на 2-му поверсі IV корпусу Львівської Політехніки. Відчуйте тепло і щирість, що пломеніють у плодах творчості добрих сердець!

На виставці будуть представлені творчі роботи особливої молоді, які вони виготовляли впродовж трьох місяців під час арт-проекту. З 1 вересня у майстерні кипіла робота: шили ляльки-мотанки, м’які іграшки з наповнювачем – декоративні слоники. Вінцем творіння стали мальовані на склі ікони. Кожен обрав собі ікону до душі, саме ту, яка промовляла до нього. Робота була нелегка, вимагала неабиякого терпіння, уважності, вправності рук. Ікони на склі молоді люди малюють не вперше, з кожним разом набувають нових вмінь і навиків. Як зазначила Олена Башкіна, художник, викладач арт-проекту, праця з такими особами дуже вдячна, бо вона дає плоди. Молодь з особливими потребами хоче працювати, потребує до себе уваги. Для них дуже важливо постійно тренувати моторику рук, пальців. Це позитивно впливає на психологічний стан, піднімається самооцінка, вони відчувають себе запотребованими у цьому суспільстві.

Юля, користувачка проекту, відзначила, що найбільше їй сподобалось малювати ікони, хоч це дуже складна і відповідальна праця. Вона радіє з того, що їй вдалось намалювати свою ікону і мріє, щоб цю ікону хтось придбав. Тамарі теж сподобалось малювати ікони, хоч і не все вдавалось.

Керівник «Центру дозвілля та соціальної реабілітації молодих людей з особливими потребами» Марія Чучман вдячна за організацію виставки студенткам 4-го курсу Львівської Політехніки, майбутнім соціальним працівникам. Надалі виставки планують проводити частіше, адже є що показувати, в майстерні постійна невтомна праця. Зокрема, хотіли б провести різдвяну виставку-продаж наприкінці грудня.

прес-служба БФ "Карітас-Львів УГКЦ"

т. 050 297 84 31