У Львові молитимуться за мир у Сирії
  • Чтв, 05/09/2013 - 14:19

Високопреосвященний владика Ігор звернувся із проханням до духовенства Львівської митрополії долучитися до заклику Святішого Отця Франциска і 7 вересня провести День молитви і посту за мир у Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі.

«З невимовним смутком спостерігаємо за останніми подіями у Сирії та на Близькому Сході, де сотні наших братів і сестер у Христі зазнають жорстоких утисків та переслідувань за віру, де масово гинуть невинні люди», - йдеться у зверненні Митрополита.

Архиєрей поручив у цей день пожертвувати Божественну Літургію та приватні моління в цьому намірі, щоб в такий спосіб: «Проявити свою солідарність і підтримати наших братів-християн».

Також, згідно із розпорядженням, у цей день Митрополит Львівський закликав духовенство зачитати «Звернення Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі із закликом до молитви за недопущення до збройного конфлікту в Сирії».

Цього ж дня о 10:00 у гарнізонному храмі Святих верховних апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) військові капелани разом із спільнотою Святого Егідія проведуть особливу молитву, щоб підтримати заклик Святішого Отця: «Благати у Бога цього великого дару для улюбленого сирійського народу, та для всіх ситуацій конфліктів й насильства у світі. Людство має потребу в тому, щоб побачити жести миру й почути слова надії та миру».

Джерело: ugcc.lviv.ua