У Львові освятили Лицаря, який збирає кошти для військових
  • Срд, 13/08/2014 - 14:36

Сьогодні, 13 серпня, біля будівлі Львівської міської ради освятили Львівського Лицаря, який збирає кошти на допомогу українським військовим.

В освяченні взяли участь голова комісії сакрального мистецтва  Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви отець Севастіян Дмитрух та настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.

«Ікона Святого Великомученика Юрія для українського народу завжди була силою, заступництвом і перемогою. Святий Юрій ще з часів козацтва був покровителем українського війська. Ми віримо, що й зараз Святий Великомученик Юрій і Пречиста Мати допоможуть Україну охоронити», – сказав о.Севастіян.

«Образ Юрія Змієборця є для всіх воїнів гарним зразком того, як можна боротися з ворогами. Під його заступництвом нам вдасться перемогти зло завдяки нашому українському війську», – додав о.Степан.

О.Севастіян закликав львів’ян і гостей міста не бути байдужими та продовжити збір коштів на потреби української армії. Для цього сьогодні до Львівського Лицаря прибили новий щит, на якому кожен, хто пожертвує понад 100 гривень, зможе залишити металевий тризуб. Перший щит, ущент заповнений тризубами, буде стояти поруч із Лицарем.

Одразу ж після появи в Лицаря нового щита перший тризуб до нього прибив львів’янин, який пожертвував кошти на допомогу війську.