У Львові отці Редемптористи через суд намагаються повернути історичні будівлі на Плуговій
  • Птн, 08/03/2013 - 11:09

Вчора, 7 березня, справу отців Редемптористів проти ВАТ «Науково-дослідного інституту прикладної акустики» слухав Львівський господарський суд.

Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

Юридичні представники інституту віддавати приміщення отцям не хочуть. Пояснюють, що оскільки усі будівлі мають приватний статус і не є власністю держави, то й повертати їх отцям Редемптористам вони не зобов’язані.

«Наші опоненти зайняли таку позицію. Вони говорять про те, що встигли приватизувати. Незаконно, не дивлячись на наказ Президента, де чітко вказано – передати релігійним громадам їхнє культове майно, а саме церкву, духовну семінарію і будинок для священників. Указ Президента нашими опонентами був проігнорований», – зазначив юридичний представник отців Редемптористів УГКЦ Андрій Петришин.

За словами юридичних представників церкви, вони сподівались, що суд рішення сьогодні прийме. Адже термін розгляду такої справи уже спливає. Утім суд знову перенесли. Наступне слухання цієї справи відбудеться 18 березня.

Як повідомляла IA ZIK, ще на початку XX століття приміщення на Плуговій Митрополит Шептицький передав монахам Редемптористам Української греко-католицької церкви. Бо саме на його запрошення вони прибули до Львова. Та вже за радянської влади монастир закрили, ченців виселили. І лише після проголошення незалежності України отці Редемптористи вийшли з підпілля та почали повертати своє майно у судовому порядку. Оскільки церкву інститут продав понад десять років тому, а згодом і будинок для священиків, то греко-католики вирішили повернути хоча би семінарію.

 

p