У Львові розпочалася організація вшанування ювілею блаженного священномученика Климентія
  • Чтв, 07/02/2019 - 11:42

6 лютого 2019 року в гостинному домі «Архистратиг» (м. Львів, вул. Винниченка, 20а) відбулася організаційна зустріч з метою обговорення концепції вшанування пам’яті блаженного священномученика Климентія (Шептицького). Участь у зустрічі взяли представники міської та обласної влади, митці, представники духовенства та монахи-студити, представники громадської ради «Святий Юр», медійники й дослідники діяльності та спадщини священномученика.

2019 рік у Львівській області проголошений роком блаженного священномученика Климентія, адже цьогоріч 150-та річниця з дня його народження. Задля гідного відзначення ювілею та популяризації постаті блаженного заплановане проведення численних заходів та проектів, серед яких – виставки та екскурсії, пов’язані із життям та діяльністю священномученика, організація масштабних конференцій, присвячених різноплановому вивченню спадщини блаженного Климентія. Такі заходи та відзнаки покликані пробудити інтерес до цієї постаті, як і цілої родини Шептицьких. З-поміж іншого важливим є видання біографії священномученика Климентія, автором якої є д-р Іван Матковський.

Учасники оргкомітету затвердили логотип року (автор — відома львівська художниця Леся Квик), а також обговорили стратегію вшанування о. Климентія на державному, церковному, обласному та міському рівнях через заходи, приурочені до основних дат його біографії. Ініціював зустріч єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ. Подальші організаційні зустрічі відбуватимуться раз на місяць.