У Львові шукають волонтерів на різдвяний обід для безпритульних
  • Суб, 04/01/2020 - 17:29

Вже традиційно чотирнадцятий рік поспіль 7 січня 2020 року, у день Різдва Христового, у Львові відбудеться Великий різдвяний обід для бездомних та убогих мешканців міста Львова.

Свято проведуть у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, що на вулиці Личаківській. Організовує обід для бідних мирянська Спільнота святого Егідія у місті Львові та парафія Покрови Пресвятої Богородиці.

Торік за святкову трапезу на Різдво Христове сіли понад триста людей. Для них накривають столи безпосередньо у самій Церкві перед вівтарем, де зазвичай відправляють Святу Літургію. Така філософія дійства, адже Ісус народився як убогий, як біженець і як людина без дому, тому бідні є в самому серці Церкви, і в центрі Різдва Христового. Зустріч із ними – це реальна зустріч із новонародженим  дитям, який приходить до нас у бідних та потребуючих  людях. «Коли Я був голодний  – нагодували Мене… Все, що зробили найменшим з Моїх, Мені ви зробили».

Волонтери Спільноти святого Егідія накривають традиційні столи, на яких є всі різдвяні страви галичан, а в кінці імпрези на гостей чекають колядки, виступ вертепу та вручення подарунків. Кожен із потребуючих отримає теплі речі на зиму, фрукти та солодощі. Організувати Різдво з бідними впродовж місяців допомагають львів’яни: мешканці міста, відомі ресторатори, заклади харчування та благодійні організації. Також збірка необхідних коштів постійно відбувається у храмах міста. Різдвяний обід з бідними щороку відвідує міський голова Львова та єпископи.

Щоб стати волонтером, слід звертатися за номером: тел. 067 95 32 155 - Іванна Синицька, 067 284 5077 - Лариса Шидловська.

У світі в кожному місті, де діє Спільнота святого Егідія, відбуваються такі трапези. Цього року, 25 грудня, різдвяні обіди з бідними вже відбулися у понад вісімдесяти країнах.  На Різдво за григоріанським календарем у головних базиліках Риму сіли за святкові столи тисячі бездомних та убогих. В Україні Різдво з бідними завжди відбувається 7 січня і, окрім Львова, також свято влаштовують у Києві та Івано-Франківську.