У Львові стартувала міжнародна конференція, присвячена Блаженній Йосафаті
  • Птн, 05/07/2019 - 16:21

Сьогодні, 5 липня 2019 року, у Львівській духовній семінарії Святого Духа стартувала міжнародна конференція «Християнська педагогіка: системи, досвід, перспективи». Подію присвятили сотій річниці переходу Преподобної Матері Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження сестер СНДМ. Відтак завітали на конференцію Сестри Служебниці із різних куточків світу та численні христянські педагоги. Розпочали подію з Божественної Літургії. Опісля перед учасниками зачитали привітання Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

«Бути учнем Христовим – це місія всього нашого життя. Ось чому навчання і передавання віри (катехизація) – це не лише підготовка дітей до першої Святої Сповіді та урочистого Святого Причастя, а постійне і безперервне зростання у вірі всіх вірних Христової Церкви – дітей, молоді та дорослих», – вважає Блаженніший Святослав.

Долучився до конференції і Преосвященний Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, який переказав також вітання від Високопреосвященного владики Ігоря Митрополита і Архиєпископа Львівського :

“Сьогоднішє Євангеліє повне драматизму. І таким є часто наше служіння. Ми раз будемо прийняті, раз не будемо, хтось нас потрактує як диваків, несучасних людей. Але Євангелії закінчується дуже позитивно: Христос ішов і проповідував, і навчав. А це є нашою місією. Нехай Господь нам у тому товаришує”, – підкреслив Владика Володимир.

Також зі словом звернувся до присутніх ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа о.-др. Ігор Бойко:

“Я мабуть не єдиний священик, який завдячує багато у своєму житті сестрам. Коли у 90-тих роках ще дітьми ми приїхали в Українську папську малу семінарію у Римі, то перші кого ми зустріли – це були Сестри Служебниці, які своєю працею щоденно: на кухні, в пральні, своєю молитвою, для нас хлопців, скажу чесно, замінили батьків. Бо наші батьки були в Україні. А у семінарії було, кому 14, кому 12, а декому й 11 років. І хотілося деколи прийти і поплакати, а Сестри Служебниці вміли нас зрозуміти і прийняти. І я дякую сьогодні Сестрам Служебницям, і нехай Господь благословить цю конференцію”

Додамо, що конфренція триватиме до неділі. Вранці у неділю від Патріаршого дому вирушить проща “Слідами Блаженної матері Йосафати” маршрутом Жужеляни-Червоноград-Жовква.