У Львові стартувала всеукраїнська акція «Різдвяна свічка»
  • Птн, 01/12/2017 - 18:27

Вже п’ятнадцятий рік поспіль зі Львова розходяться різдвяні свічки у всі куточки України, щоб принести вогник надії і добра у кожну домівку. Різдвяну свічку декорує і упаковує в поліетиленові мішечки молодь з особливими потребами, якою опікується БФ «Карітас – Львів УГКЦ».

Директор Карітасу Львова о. Андрій Сенейко зазначає, що ця акція вже має свою історію і підтримку не лише на Львівщині, але і в інших областях України. Кожного року на свічці нова унікальна наклейка. Цьогоріч на ній зображена ікона, мальована дівчиною з особливими потребами. Керівник «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Карітасу Львова Марія Чучман розповідає, що молодь декорує свічку з великим ентузіазмом і натхненням, для них це завжди радість. Декорувати свічку також допомагають волонтери, переважно студенти львівських вишів.

Кошти, зібрані під час акції, підуть на допомогу дітям, сім’ї яких опинились у складних життєвих обставинах, на утримання «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» та на інші соціальні проекти.

Всі бажаючі мають змогу долучитись до акції, придбавши свічки у парафіях. Такими заходами Карітас намагається залучити всіх небайдужих людей до милосердя і жертовності, адже придбана свіча є не лише прикрасою Різдвяного столу, але і внеском у покращення життя дітей, яким довелося зіштовхнутися з важкими життєвими обставинами, видимим знаком любові та розуміння.