У Львові відбудеться ХІ Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом»
  • Чтв, 11/04/2019 - 09:01

10 квітня 2019 року в Етно-галереї Роксоляни Шимчук (м. Львів, просп. Свободи, 27) відбулася прес-конференція, на якій презентували ХІ Благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом».

Про організацію та особливості заходу розповіли диякон Ігор Колбасюк, директор БО «Фундація Духовного Відродження», Анастасія Янків, співкоординатор фестивалю, та Соломія Чубай, музикант, вокаліст гурту «JALAPITA».

Благодійна організація «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ проводить фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом вже одинадцять років. Традиційно захід відбувається в Музеї народної архітектури та побуту імені Клименітя Шептицького – Шевченківському гаю – у неділю після Великодня. Цьогоріч дата фестивалю – 5 травня. Особливо масштабним він є через те, що проходитиме в рамках святкувань Дня міста Львова.

Гасло фестивалю цього року – «Вийди назустріч…». Про його особливість розповів диякон Ігор Колбасюк: «Ключовими у цьому гаслі є три крапки – тобто, «вийди назустріч», але зустріч має бути різною…. Наш фестиваль цього року має за мету показати важливість зустрічі в нашому житті. Наш фестиваль – це місце зустрічі». На цьому фестивалі зустрічаються різні люди, але особливий акцент на святі для родини, аби разом святкувати празник Воскресіння. Саме «вихід назустріч» одне одному є особливо актуальним у наш непростий час.

Кошти, зібрані через фестиваль, передаються на благодійність. Цього року захід має чотири основні цілі – підтримка хірургічного відділення Шпиталю Шептицього, яке через брак фінансування та відсутність сучасного обладнання припинило діяльність у 2013 році, проект «Почуй мене», спрямований на підтримку соціального служіння Церкви для нечуючих, розвиток Освітньо-методичного центру ім. о. Ю. Дзеровича та підтримка праці Церкви з молоддю.

Фестиваль розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією об 11:00, яку очолить Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Літургію також супроводжуватиме перекладом на мову жестів диякон Олег Плішило. Відтак на головній сцені фестивалю розпочнеться концерт, участь у якому візьмуть численні виконавці, зокрема Соломія Чубай з гуртом «JALAPITA», Софія Федина, гурти «ДикоBrass», «Popry vse» та інші. Музичне дійство буде максимально спрямоване на традиційні українські великодні забави та гаївки.

На фестивалі діятимуть 15 різнопланових майданчиків із різноманітними заходами і майстер-класами. Усі охочі зможуть долучитися до створення писанок, декорації пряників, плетіння віночків із лози, вивчення гаївок. Молодь зможе спробувати себе у вправах із акторської майстерності. Особливістю цьогорічного фестивалю буде Великодній пробіг, що відбуватиметься у кілька етапів. Діятиме також сімейний майданчик з багатьма цікавими заходами, а також виступлять спікери із доповідями про сім’ю, зокрема Максим Бондаренко, Наталія Орел. Для дітей діятиме дитячий майданчик із різними забавами.

Також можна буде долучитися до дискусії на інтелектуальному майданчику, участь у якій візьмуть о. Тихон Кульбака, засновник Духовно-психологічної порадні, та Юрій Підлісний, керівник програми «Етика-політика-економіка» в УКУ.

Організатори фестивалю запрошують львів’ян та гостей міста відвідати цей фестиваль, долучитися до благодійної місії підтримки потребуючих, а також гарно провести святковий час.

Замовити квитки можна за телефоном 067 67 90 207 (Орися), придбати в точці продажу БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ (м. Львів, пл. св. Юра, 5) або на сайті gastroli.ua. Також можливість придбати квиток буде і безпосередньо при вході до Шевченківського гаю у день фестивалю.

Окрім того, організатори запрошують волонтерів для допомоги в організації заходу. Щодо волонтерства можна зголоситися в офіс «Фундації Духовного Відродження».

Прес-служба Курії Львівської Архиєпархії