У Львові відбулися реколекції для дружин священиків
  • Нед, 14/04/2013 - 19:55
У Львові відбулися реколекції для дружин священиків

У суботу, 13 квітня 2013 р., у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) відбулися одноденні великопосні реколекції для дружин священнослужителів Львівської митрополії.

Духовна віднова розпочалась з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

У своєму слові Митрополит закликав дбати про духовний стан та скріплюватись у вірі. «Ніхто із людей не може залишатися на якомусь зайнятому попередньо духовному місці. Течія світу, напади злих духів та тривоги невпорядкованих пристрастей відносить нас назад, коли ми не гребемо духовними веслами вперед, прямуючи до Бога», ─ зазначив проповідник.

Владика Ігор наголосив, що необхідно терпеливо прямувати до вдосконалення: «Християни, подібні до сирого дерева, кинутого у вогонь, яке піниться, не бажає горіти, з якого виходить вода, парує, висушується і тоді поволі його огортає полум’я й воно починає горіти. Заглядаймо часто у нашу душу й просімо Господа та наших ближніх, щоб допомагали нам в її очищенні, не гніваючись на прикрі слова чи незгоди з нашими поглядами».

Реколекційні науки талановито провадив ієромонах Ігор Колісник, ЧНІ, протоігумен Львівської провінції Згромадження редемптористів. У реколекційних науках він акцентував на важливості не забувати про віру під час звичайних, щоденних життєвих ситуацій, які вимагають великої витривалості та терпеливості.

Додамо, що в часі, коли мами слухали духовні науки, з дітьми працювали аніматори з парафії Святих Володимира і Ольги (вул. Симоненка, 5а ).

Нагадаємо, що цю духовну віднову організувала Комісія у справах євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ.

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua