У Львові відсвяткували 14-ту річницю візиту папи римського Св. Івана Павла ІІ
  • Птн, 26/06/2015 - 20:04

25 червня в переддень 14-ої річниці візиту папи римського Св. Івана Павла ІІ у Львові римо-католики Львова зібралися у храмі Святого Антонія вшанувати цю історичну подію, але передусім вшанувати Святого Івана Павла ІІ. Святкування розпочалось о год. 19.00 Святою Месою,яку очолив Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

Під час проповіді він зазначив: "Сьогодні, коли ми переживаємо чотирнадцяту річницю паломництва Святого Івана Павла II в Україну, і, особливо, до нашого міста, питання Господа «Чи любиш мене?» набуває великого значення і стає трохи іспитом сумління для нас, по відношенню до заклику з яким встав наступник святого Петра, на нашій землі. Його присутність серед нас була не тільки зміцненням віри, але, насамперед, знаком солідарності зі стражденною Церкви і приреченою на загибель… Але Бог має свої дороги і здатний зло преобразити в добро.»

Іспит сумління допомагають нам зробити ці слова Святішого Отця: "Виплинь на глибінь, виплинь на глибінь, латинська Церква у Львові! Господь з вами! Не бійтеся труднощів. З Христом, Ти переможеш! Сміливо йди до святості: в ній криється обітниця справжнього миру та сталого прогресу".

Я згадую ці слова сьогодні, в річницю паломництва, коли у порогів цього санктуарія приношу мощі Святого Папи, щоб ми пам'ятали історичну спадщину стражденної Церкви і пам'ятаючи вийшли на зустріч закликам нашого часу. Ми повинні виплисти на глибінь, і це означає, що ми повинні вийти до людей, які ходять по вулицях нашого міста, але не ходять шляхом віри. Ми повинні йти до них і запросити їх визнати Ісуса як свого Спасителя, щоб вони прийняли шлях віри".

На закінчення урочистосі всі присутні молилися про мир в Україні за заступництвом Святого Івана Павла ІІ та вшанували Його мощі.