У Львові викрадено кивот із Пресвятими Дарами
  • Втр, 03/10/2017 - 16:46

У понеділок, 2 жовтня 2017 р., з парафіяльної каплиці св. Луїджі Оріоне, що у Львові по вул. Лінкольна, 12, невідомі зловмисники викрали з престолу кивот.

Він містив у собі невелику кількість освячених Євхаристійних Частиць, призначених для уділення Святого Причастя хворим парафії. Цей кивот являє собою зміцнену металеву скриньку в формі куба, вагою близько 10 кг, що містилася всередині просторішої дерев’яної обудови. Кивот, як і завжди, було замкнено на ключ, що зберігається в іншому місці і якого зловмисники не знайшли. Викрадення сталося у пообідній час між 14.00 та 18.00.

Осіб, що вчинили цей несвідомий (або свідомий) акт зневаги Пресвятого Таїнства, поки що встановити не вдалося. На особливу увагу заслуговує моральна складова цього злочину. Не кажучи про те, що крадіжка — сама по собі смертний гріх, а будь-яке, навіть дрібне, окрадення храму є зневагою святості цього місця, — тим більшою стає провина, коли посягається на найсвятіше: Пресвяту Євхаристію, в якій Господь робить себе беззахисним і довірливим заручником любові до людей.

Відразу ж, як злочин виявили, було повідомлено відповідну церковну владу й викликано поліцію, якій надано всі можливі матеріали справи. Будемо сподіватися, що в цьому разі визначені слідчі докладуть усіх зусиль, щоби така резонансна справа була розкрита швидко.

Обставини скоєння злочину наштовхують на думку, що грабіжники вчинили крадіжку, скоріш за все, лише задля збагачення, не усвідомлюючи, що могло би міститися в кивоті. Сподіваюся, що усвідомлення скоєного порушить їхні серця до щирого розкаяння і недопущення святотатства.

Прошу всіх повідомляти будь-яку інформацію, що могла би стосуватися справи. А над усе — закликаю всіх до посиленої молитви за навернення злочинців та винагородження святотатського вчинку перед обличчям Всемилостивого Господа.

о. Юрій Блажиєвський,

парох парафії Божого Провидіння (УГКЦ), до якої належить каплиця св. Луїджі Оріоне