У Львові вшанували пам’ять отця Кирила Селецького
  • Пон, 31/12/2018 - 14:20

30 грудня 2018 року сестри Згромадження Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії урочистосто відзначили завершення ювілейного року, присвяченого століттю відходу до вічності о. Кирила Селецького.

У цей день в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, у співслужінні сотрудників Архикатедри. На спільну молитву зібралися сестри Згромадження та парафіяни Собору.

У слові проповіді владика через призму Євангелія про запрошених на обід представив постать о. Кирила Селецького як вірного слуги Божого та духовного отця, душпастиря і просвітителя. Отець Кирило Селецький, “український Дон Боско”, став засновником Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, створеного з метою опіки над дітьми та допомоги потребуючим. За його ініціативи було започатковано численні захоронки – дошкільні навчальні заклади, в яких дітьми заопікувалися монахині. Саме ці освітні осередки відтак стали оазою духовного та патріотичного виховання дітей.

Сестри висловили щиру подяку за підтримку достойного завершення цього пам’ятного року, і вручили Преосвященному владиці ювілейну медаль, приурочену 100-літтю відходу до вічності о. Кирила Селецького.

Світлини с. Єремії (Слободюк)