У Львові заборонили комуністичну і нацистську символіку
  • Чтв, 25/04/2013 - 10:03

Депутати Львівської міської ради 25 квітня заборонили використовувати "окупаційну символіку – символіку СРСР, комуністичну і нацистську на території міста Львова". За проголосувало 70 депутатів.

 

До того ж депутати заборонили вивішувати таку символіку на будівлях та під час масових заходів.

 

Депутат від «Свободи» Любомир Мельничук наголосив: «В центральних ЗМІ бачимо, як певні політичні партії неукраїнського спрямування, відверті українофоби пробують нагнітати ситуацію у Львові щодо трагічних дат в історії України. Зважаючи на позицію, яка є однозначною щодо недопущення будь-яких провокацій у Львові 8-9 травня, пропонуємо заборонити використовувати окупаційну символіку на території міста",

 

Він додав: "Є ще живі люди, які пам'ятають кожен квадратний метр бруківки, вкритий кров'ю українців, і розпочинати святкування цієї трагічної дати з використанням україноненависницької символіки незаконно і аморально".

 

Контролювати виконання ухвали мають мер Львова Андрій Садовий та начальник міської міліції Сергій Зюбаненко.

 

Нагадаємо, 26 квітня 2012 року на сесії Львівської міськради депутати прийняли постанову «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова». Прокуратура Львівської області, посилаючись на порушення низки вимог чинного законодавства, опротестувала рішення Львівської міськради про заборону комуністичної і нацистської символіки в частині використання прапора Перемоги.

 

Як інформував ZAXID.NET, цього року комуністи Львова обіцяють 9 травня провести традиційні заходи і розгорнути прапор Перемоги.

 

Додамо, 9 травня 2011 року у Львові відбулися сутички за участі комуністів, «Свободи» та правоохоронців. Уже 2012 року Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення масових заходів у Львові 9 травня. Цього ж року начальник міліції області Олександр Рудяк каже, що готовий до будь-якого розвитку подій 9 травня.

Джерело: ZAXID.NET