У Манілі будують великий центр екзорцизму
  • Срд, 06/07/2022 - 17:04

Архиєпископ столиці Філіппін кардинал Хосе Адвінкула вирішив побудувати у своїй єпархії перший в Азії, а, можливо, й у світі великий осередок екзорцизму. Центр Св. Михаїла в Макаті має «служити тим, хто перебуває у неволі диявола, і тому є найбіднішим з бідних і про них часто забувають».

Новий центр буде осередком Комісії у справах надзвичайних явищ Архиєпархії Маніли, Бюро служіння екзорцизмів, що існує від 2006 року, а також Філіппінського товариства католицьких екзорцистів.

Спорудження центру тривало 7 років. Приводом для його створення стала все зростаюча кількість осіб, котрі потребують допомоги екзорцистів.

Як інформують в архиєпархії, новий осередок має стати місцем, де будуть проводити діагностичні процедури, молитись за звільнення і екзорцизм; також там мають пропонувати подальшу допомогу і опіку. Програма Бюро у справах екзорцизмів Архиєпархії Маніли охоплює «молитви екзорцизму, наставництво і порадництво, євангелізацію людини і її родини, впровадження до спільноти, в якій одержима особа може знайти підтримку та регулярне оцінювання поступу як в духовному житті, так і на шляху визволення».

До складу бюро входять навчені екзорцисти, а також психіатри, психологи та миряни—волонтери».