У Миколаєві з'явиться перший греко-католицький храм
  • Втр, 16/04/2013 - 00:33
У Миколаєві з'явиться перший греко-католицький храм

Встановлення хреста і освячення території майбутнього храму відбулися у неділю 14 квітня в Миколаїві. Для Миколаєва це унікальна подія, адже це перший греко-католицький храм, який з'явиться на території міста.

На захід були запрошені преосвященний екзарх Одесько-Кримський Владика Василь Івасюк, декан Миколаївського деканату Роман Балита, священики, духовенство екзархату.

«На час мого приходу в Миколаїв як першого священика греко-католицької Церкви мене зустріло всього 8 осіб, — розповідає настоятель греко-католицької громади о. Тарас Павлюс. — На сьогоднішній день у нас щотижня відбуваються богослужіння в римо-католицькому костьолі, оскільки немає поки свого приміщення. Щотижня на богослужіннях присутні 50-60 осіб в середньому. А громада налічує значно більше, близько 150 чоловік.»

Греко-католицька громада в Миколаєві була зареєстрована в 2005 році, з тих пір постійно робилися спроби отримати земельну ділянку для храму. Багато в чому вплинув на ситуацію покійний міський голова Володимир Чайка. І нарешті в 2012 році всі відповідні дозволи були отримані — була виділена земельна ділянка в мкрн. Північний в прибережній зоні.

«Будівництво храму — це благословення, це милість Божа для людей, які тут живуть і це наше духовне відродження, — зазначив екзарх Одесько-Кримський Владика Василь Івасюк. — Ми бачимо, як вимагає Україна сьогодні тієї доброти, того милосердя, до чого, власне, церква і покликана: творити людям добро і допомагати їм наблизитися до Бога, укріпити віру. І це дуже важливо, бо як буде віра в нашому серці, тоді буде мир і спокій скрізь.»

Перший греко-католицький храм Миколаєва закладено в береговій зоні мікрорайону Північний, на вул. Архітектора Старова.

Джерело: http://www.ugcc.od.ua