У міськраді Львова розповіли про приготування до загальноміської Хресної дороги
  • Птн, 29/03/2019 - 12:12

28 березня 2019 року у Малій сесійні залі Львівської міської ради відбувся брифінг щодо проведення Хресної Дороги вулицями міста у Хрестопоклонну неділю. Участь у брифінгу взяли Петро Залуга, в.о. керівника управління внутрішньої політики ЛМР, отець Павло Дроздяк, керівник прес-служби Курії Львівської Архиєпархії, капелан Львівської міської ради, та Ігор Собенко, заступник керівника управління транспорту ЛМР.

Організатори Хресної Дороги проінформували журналістів, присутніх на брифінгу, про маршрут та час проведення заходу, а також про зміни в русі громадського транспорту.  Зокрема, на період Хресної дороги трамваї курсуватимуть у таких напрямках: маршрут № 1 – «Залізниний вокзал – вул. Городоцька – вул. Миколайчука», та у зворотньому напрямку; маршрут № 2 – «вул. Коновальця – вул. Вітовського – Академія мистецтв» та у зворотньому напрямку; маршрут № 3 – «Аквапарк – вул. Вітовського – Академія мистецтв», та у зворотньому напрямку; маршрут № 5 не курсуватиме, маршрут № 7 «Вул. Татарбунарська – вул. Миколайчука», Маршрут № 8 «Вул. Вітовського – Академія мистецтв», та у зворотньому напрямку. Також у разі потреби тимчасово можуть призупинити рух трамваїв на площі Соборній та змінити рух трамваїв по ситуації.

Тролейбуси маршрутів № 2, № 9, № 12 на час проведення Хресної дороги курсуватимуть до вул. Ангеловича та пл. Кропивницького.

Зміни стосуватимуться конкретного часу проходження Хресної Дороги, тож відбуватимуться ситуативно. Також організатори просять не паркувати автомобілів на вулицях, якими буде рухатися хід, та за можливості не заїжджати приватним автотранспортом у центр міста. Молитовна хода триватиме із 15:00 орієнтовно до 18:00.

Отець Павло Дроздяк наголосив на особливостях цьогорічної Хресної Дороги, зокрема на тематиці, адже ця молитва буде в особливий спосіб присвячена Року Родини, який проголосила Всеукраїнська Рада Церков, а також постаті блаженного священномученика Климентія (Шептицького). Малий процесійний хрест, який щороку довіряють певній категорії осіб, у цій хресній дорозі нестимуть сім’ї. Також  отець звернув увагу на те, що час виборів, які припадають саме на цю неділю, ніяк не суперечить проведенню традиційної Хресної Дороги – навпаки. Це буде найкращий спосіб об’єднатися у спільній молитві за Україну, зробивши свій вибір, як громадяни цієї держави. «Для нас немає жодної перешкоди, щоби наші вірні мали можливість прийти на вибори, і немає нічого загрозливого в тому, щоб о 15:00 ми розпочали цю хресну ходу». Разом із тим важливо задля збереження миру та спокою молитовної ходи утриматися від будь-якої політичної агітації. «Одиноким символом, за яким ми будемо йти – це буде святий Животворящий Хрест».

Організатори закликають поставитися із розумінням до певних незручностей, спричинених таким масовим заходом, і в особливий спосіб запрошують усіх вірних долучитися до традиційної Хресної Дороги вулицями міста 31 березня 2019 року.