У місті Ірпінь провели вечір пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара
  • Втр, 12/06/2018 - 11:39

У неділю, 10 червня 2018 року, згадуючи першу річницю з дня відходу до вічності Великого Патріарха УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара, у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Ірпінь, відбувся вечір пам’яті «Любомир».

Головним гаслом заходу стали слова Блаженнішого Патріарха Любомира «Бути Людиною» та заклик про молитву «Моліться та працюйте» Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив місцевий священик,  Протоєрей Віталій Воєца: «Блаженніший Любомир часто навідувався до Ірпеня, і не лише на парафію Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, але й у вищі навчальні заклади, для зустрічей з молоддю, котру Він так любив!», – написав душпастир.

Даний захід був ініційований парохом греко-католицької парафії Протоєреєм Мирославом Латинником. У вечорі пам’яті взяли участь зокрема; представники влади та мешканці міста, душпастирі Міжконфесійної Ради Церков, а також самі парафіяни, які чисельно прибули, щоб вкотре віддати шану Церковному Світочу сучасності.

Цього дня у парафії презентували фільм про Блаженнішого Любомира, який був створений командою «Живого Телебачення». Опісля, присутні послухали свідчення представників спільноти «Покоління Любомира», яка була утворена після відходу до вічності Блаженнішого, та діє при Патріаршому Соборі УГКЦ в місті Києві.

Після цього також представили відео-ролик на пісню «Батько», яку любив Блаженніший Любомир та пісню «Любомир» у виконанні семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

На закінчення відбулася музична академія, під супровід Марії Радченко (скрипка), яка виконала твір Шуберта «Аве Марія» та Скорика «Мелодія». Після цього кожен з присутніх мав нагоду поділитися своїми незабутніми споминами про видатного Патріарха УГКЦ.

Прес-служба Київської архиєпархії