У неділю на «5 каналі» дивіться фільм про роль папи Івана Павла ІІ у поваленні комунізму
  • Птн, 23/06/2017 - 14:00

25 червня 2017 року, о 22.15, на «5 каналі» дивіться документальний фільм «Звільнення континенту: Іван Павло ІІ і падіння комунізму». Показ фільму приурочено до 16 річниці візиту Івана Павла ІІ в Україну.

У фільмі «Звільнення континенту: Іван Павло ІІ і падіння комунізму» яскраво представлений один з найбільших прикладів в історії про перемогу сили духу над системою насильства і гноблення. Фільм розповідає про важливу роль папи Івана Павла ІІ у розвалі комунізму і звільненні від комуністичної ідеології Центральної та Східної Європи.

Завдяки унікальним свідченням лідерів громадської думки, відомих у світі інтелектуалів, таких як папський біограф Джордж Вайгель, польський історик Норман Девіс, довговічний помічник папи кардинал Станіслав Дзівіш, радник з національної безпеки президента Рейгана Річард Аллен і багато інших цей надихаючий фільм дає погляд зсередини на історію падіння одного з найжорстокіших режимів в історії людства.

16 червня 2017 року прем’єра української версії «Звільнення континенту: Іван Павло ІІ і падіння комунізму» відбулася у Києві. Показ організували «Лицарі Колумба в Україні» та Фонд сприяння медіа-ініціатив УГКЦ «Воскресіння». Переклад і дублювання фільму українською мовою здійснено «5 каналом».

Презентація відбулася в повній залі глядачів кінотеатру «Україна». На презентацію стрічки до Києва завітав його продюсер п. Шимон Чижек.

Варто відзначити, що ця документальна стрічка була удостоєна більше десятка нагород з різних кінофестивалів у США та інших країнах. А також отримала нагороду «Еммі», яку продюсер продемонстрував глядачам у Києві.