У неділю віруючі у Південній Кореї могли взяти участь у Літургіях
  • Срд, 29/04/2020 - 13:21

У Південній Кореї дія приписів щодо дотримання соціальної дистанції у зв'язку з пандемією була продовжена до 5 травня. Проте у неділю в цій країні зареєстровано найменшу з 18 лютого кількість нових випадків захворювання на коронавірус. Тому влада вирішила скасувати деякі обмеження. У храмах відбулися недільні літургії, звісно ж із дотриманням дистанції та використанням масок, з обмеженням щодо кількості учасників. Також потрібно було завчасно записатися через Інтернет.

У період самоізоляції релігійні спільноти на території Південної Кореї могли контактувати з вірними лише за посередництвом Інтернету. Також був можливий контакт із душпастирем на кшталт “drive-in”, тобто на паркінгу, залишаючись всередині автомобілів. Єпископи мали віртуальний контакт з вірними й заохочували до інших, ніж Євхаристія, форм побожності, наприклад, молитви вервиці та діл милосердя.

Впоратися з пандемією Південній Кореї допомогло швидке реагування на перші випадки захворювання, підтримуване дуже добре налагодженою системою охорони здоров'я. Відразу після спалаху епідемії країна закрила кордони з Китаєм і запровадила суворий карантин для осіб, які в’їжджали до Кореї. Служба охорони здоров'я відразу розпочала масове тестування та відслідковування контактів заражених осіб.

Нині вік одного з п'яти католиків Південної Кореї становить більше 65 років, а лише 8,5 відсотків – 19 років. Згідно з даними єпископату Південної Кореї, в 16 дієцезіях країни живе майже 6 мільйонів католиків, що складає 11 відсотків населення держави.