У неділю всією церковною спільнотою привітали Блаженнішого Святослава з днем народження
  • Пон, 07/05/2018 - 07:57

5 травня 2018 року Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відсвяткував свій 48-ий день народження.

«З цієї нагоди хочемо від усієї повноти нашої Церкви сердечно привітати вас з цим гарним благодатним днем для вас особисто, але також і для нашої Церкви, і для нашого народу», – сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, під час Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового до іменинника.

«Із народженням, – зазначив єпископ, – пов’язане слово «покликання». Ми кажемо, що Господь Бог покликує до життя. І він покликав вас через ваших батьків. А потім є нові покликання. Покликання до священства, у вашому випадку, до єпископського служіння, а відтак до патріаршого служіння».

«Ці покликання дуже важливі, оскільки мають великий вплив і на життя народу, і на життя Церкви. А навіть глобальний вибір», – відзначив владика Богдан.

У «Вікіпедії», сказав єпископ, написано, що Блаженніший Святослав народився 48 років тому в місті Стрий. «Народився Блаженніший. Маленька дитинка, а вже народився Блаженніший. У цій дитині Бог уже заклав був великі дари, великі покликання, великі ласки. І ви крок за кроком ті дари справді використовуєте на славу і добро народу й Церкви», – вважає владика Богдан. «Щиро дякуємо, що ви так мудро і побожно утверджуєте у нашому народі Божу правду і Божу любов», – подякував Секретар Синоду Главі УГКЦ.

Але, на його переконання, є ще найголовніше покликання – покликання до святості. «Ми його здійснюємо кожного дня. І ми вам щиро бажаємо, аби це найголовніше покликання у вашому житті, ви також доповнили у тому призначеному тільки Богом часі. А ми вам запевняємо нашу підтримку, нашу зичливість і нашу любов. Божого благословення, міцного здоров’я, миру, радості, сили і благодаті Святого Духа, Ваше Блаженство, на многії і благії літа!», – побажав владика Богдан Блаженнішому Святославу.