У Непалі Різдво викреслили з державних свят
  • Втр, 05/04/2016 - 16:14

Уряд Непалу викреслив Різдво зі списку офіційних державних свят. Проти цього протестують християни, наголошуючи, що їхні права в цій країні щораз частіше порушують. Міністр внутрішніх справ зазначив, що рішення про ліквідацію святкування Різдва спричинене значним зростанням кількості вихідних від роботи днів. Визнавці індуїзму мають у цій підгімалайській країні аж 83 святкові дні, а християни, після остатнього рішення уряду, жодного.

Різдво додали до календаря офіційних державних свят вісім років тому, коли Непал перестав бути монархією і став республікою. У той час оголосили також про свободу віросповідання. Попри це християн, як і раніше, дискримінують. Зараз у цій країні відчувається щораз більший уплив Індії з її зростаючим індуїстським екстремізмом.

У Непалі проживають 30,5 мільйонів осіб, з них 0,5 відсотка християни (в основному протестанти різних деномінацій). Понад 80 відсотків населення сповідує індуїзм, трохи більше ніж 10 відсотків – буддисти, менш ніж 5 відсотків – мусульмани, і менш ніж 4 відсотки сповідують традиційні племінні релігії.