У Непалі заарештовано понад 40 християн
  • Срд, 25/06/2014 - 11:50

У Непалі заарештовано понад 40 християн

Понад 40 лідерів і членів християнських спільнот були заарештовані за звинуваченням у "примусовому наверненні" індусів у християнство.  Згідно з інформацією News.va, арешти відбулись 13 червня, але інформація про них з'явилася в медіях тільки вчора.

Поліцейські під тиском радикальних індуїстських груп у кількох містах одночасно провели рейди: 8 християн протримали в камерах 2 дні та звільнили 15 червня. Більшість затриманих вже через кілька годин були на волі.

Хвиля арештів є показником загострення нетерпимості щодо меншин у Непалі. Згідно з місцевими джерелами, індуси, натхненні екстремістськими рухами в Індії, "шукають причини проти християн".

На початку червня віце-президент Індії, що належить до індійської націоналістичної партії БДП, яка перемогла на виборах, Бхагат Сінгх Кошіярі закликав політичних лідерів Непалу "негайно заборонити релігійні зміни". За його словами, "західні країни сприяють прозелітизму в Непалі, і це завдає шкоди індуїзму".

Спроба БДП впливати на політику Непалу відбувається у той час, коли Установчі збори країни займаються розробкою нової Конституції. Християни занепокоєні загостренням антихристиянських настроїв, але сподіваються, що їхнє право на віросповідання буде закріплено в новому законі.