У Нігері кілька сімей християн утекли з села після погроз бойовиків «Боко Харам»
  • Пон, 24/06/2019 - 09:57

Кілька християнських сімей втекли з рідного села на південному сході Нігеру, після того, як ісламські бойовики погрожували вбити всіх жителів.

11 червня ісламська терористична група «Боко Харам» попередила християн у селі Кінтченді, в районі Діффа, що в них є три дні, щоб покинути свої будинки або вони вб'ють всіх. Бойовики відпустили викрадену раніше християнку, яка передала послання, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на прес-центр Фонд Варнава.

У результаті нападу бойовиків у районі Діффа в березні загинули 88 мирних жителів. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

За останніми даними, в Нігері є близько 200 000 біженців, багато з них утікають на південь, в Нігерію.

У Фонді Варнава повідомили, що церковні служителі, які працювали в зонах конфлікту, зараз ховаються з іншими християнами у відносно безпечній столиці Ніамей.

 «Це означає, що в тих районах немає жодного священика. Я не знаю, як відбуваються служби щонеділі, але церкви не зачинялися», – повідомив інформатор, який захотів залишитися невідомим.

Нігер з 2015 року піддається систематичним атакам з боку терористичного угрупування «Боко Харам». Місцеві благодійні організації вимагають від влади оголосити в регіоні режим надзвичайного стану.

У країні, де проживає понад 23 млн осіб, мусульмани становлять більшість (50,5%). Християни вважаються другою за величиною конфесією і складають 48,2%.